vineri, 23 decembrie 2011

LA MULTI ANI!

Biroul Operativ al Filialei 1 Deva ureaza membrilor sai, familiilor acestora, precum si tuturor celor care citesc acest mesaj, ca BUCURIA NASTERII DOMNULUI sa vina cu  SANATATE, FERICIRE, LINISTE SUFLETEASCA, DRAGOSTE CRESTINEASCA. 
LA MULTI ANI! 
...UNITI IN CUGET SI-N SIMTIRI...

ANUNT IMPORTANT POSTAT PE PAGINA PRINCIPALA A SCMD

S-a dat drumul deciziilor de revizuire!...


Se vor contesta imediat, conform modelului existent pe pagina Departamentului juridic, atat temeiul juridic al pensiei cat si cuantumul (daca este cazul). Cei multumiti cu actualul cuantum trebuie sa stie ca daca pierd calitatea de militar in rezerva este posibil sa returneze maririle ca foloase necuvenite din drepturi de pensie, sa aiba, pe viitor, pensia afectata de scaderea punctului de pensie, sau sa se multumeasca cu suma de astazi care nu va mai valora nimic peste 2-3 ani, cand colegii lor care-si vor dobandi statutul prin justitie vor avea pensii de 6000-7000 de euro, aliniate la pensiile omologilor din NATO.
Cei aflati in procesele de anulare a deciziilor de revizuire, vor completa la inceputul lunii ianuarie si vor introduce ordonanta presedintiala (catre presedintele tribunalului) pentru ca pensia diminuata, prin revizuire, sa se plateasca in continuare la cuantumul existent in decembrie 2011, pana la solutionarea prin hotarare definitiva si irevocabila a dosarului.
Modelul de ordonanta va fi postat in prima saptamana a lunii ian. 2012 si va fi intocmit si in functie de motivarea ICCJ la RIL-ul din 12.12.2011.
Cei care nu au primit inca decizia de revizuire, dar urmeaza sa o primeasca, vor depune ordonanta presedintiala imediat dupa deschiderea procesului de revizuire. 
Atentie la data emiterii deciziei de revizuire - deocamdata toate vin cu data de maxim 12 decembrie a.c., data la care s-a judecat la ICCJ, RIL-ul. Parerea noastra este ca, sperau ca ICCJ sa aprobe solicitarea dnei Kovesi. Intrucat ICCJ ne-a dat dreptate noua, este posibil ca alte decizii ulterioare sa nu mai fie trimise, sau ca, in mod ticalos, sa fie emise in continuare decizii, toate fiind datate retroactiv 12 decembrie. La cat de "onesti" sunt, totul este posibil!...

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU

joi, 15 decembrie 2011

AVERTISMENT PENTRU GUVERNANȚI


Avertisment transmis domnilor miniștri ai M.Ap.N., M.A.I. si Directorului General al S.R.I.

 

Tovarăși reprezentanți ai partidului-stat,

În executarea ordinelor F.M.I., ați dovedit exces de zel în  destructurarea sistemului național de apărare, reușind să măriți numărul de rezerviști de la 144.500 în octombrie 2009, la 187.000 astăzi.
Ați dat afară, fără drepturi, și veți continua să o faceți, jandarmi, polițiști, pompieri tineri și, la 45 de ani, militari angajați pe baza de contract, toți fără drept de pensie anticipată, ajutor de șomaj, fără posibilitatea recuperării drepturilor bănești restante, toți dați afară din apartamentele în care stăteau cu chirie, pe motiv că sunt locuințe de serviciu. Vă bateți joc de cadrele cu vârste între 50-55 de ani, obligându-i să treacă în rezervă, deși pe Legea 263/2010 ar trebui să treacă la 60 de ani, obligându-i să accepte statutul de ”anticipat” și oferindu-le pensii la calendele grecești sau un ajutor de șomaj mascat în așa zisa ”pensie provizorie”, inexistentă din punct de vedere legal.   Ne-ați limitat dreptul la muncă, prin Legea 329/2009 și, practic, ni l-ați anulat prin prevederile Legii 263/2010.
Ne-ați luat, pe șest, în mai 2010, dreptul legal la o a doua pensie, pe baza vechimii în muncă, realizată după trecerea în rezervă. În perspectiva alinierii salariale a militarilor și polițiștilor activi la omologii lor din NATO, ați întrevăzut beneficiul: ați redus și continuați să reduceți numărul activilor (de aici suplimentarea fondurilor de pensie, pentru viitorii pensionați, nu pentru mărirea pensiilor aflate déjà în plată, cum cred naivii) iar pe noi, rezerviștii, ați hotărât să ne transformați în balast, adică în civili, “asistați” (pe Legea 119/2010) sau ”beneficiari” (pe Legea 263/2010) adică pomanagii, civili, fără identitate, ai statului, dependenți exclusiv de punctul de pensie. Si aceasta pentru că legile noastre ocupaționale prevedeau creșterea pensiilor, proporțional cu creșterea salarială la activi. Aceasta este în fapt miza, nu problema cuantumului, adică a sumelor încasate astăzi, pe care o fluturați diversionist în fața presei și în tribunale.
Mizați pe manipulare psihologică și pe război de imagine. De asemenea, pe cunoașterea psihologiei colective a militarului foarte în vârstă, déjà atins de dementa senilă sau a celui fără studii adevărate. De asemenea, ați mizat pe principiul caprei vecinului, adică pe psihologia colectiva a romanului.
Doi ani de zile ați dus războiul împotriva “nesimțiților de militari cu pensii nesimțite de 20 de milioane”, pentru a va face aliați din prosti, ca să urle de bucurie că desființați structurile militare una după alta, că le furați rezerviștilor dreptul dobândit numit grad militar și dreptul dobândit, în egală măsură proprietate, numit pensie militară. Ați vrut să ne transformați în civili, dependenți exclusiv de punctul de pensie, desființându-ne legile ocupaționale, abrogate la 1 ianuarie 2011 și reducându-ne pensiile cu 18-69%. Pentru asta ați apelat la un principiu inexistent, acela al retroactivității legii, promovând legea anticonstituționala și antieuropeana 119/2010, cu caracter retroactiv, și inventând absurda “recalculare” ceea ce, din punctul de vedere al legislației și tratatelor europene la care Romania este parte, înseamnă pur si simplu Discriminare.
Ați fost învinși prin hotărârea definitiva și executorie a Curții de Apel Cluj din 28 septembrie 2010, care a oprit definitiv și executoriu anticonstituționala recalculare, suspendând H.G. 735/2010. Din acel moment, continuarea recalculării era ilegală, dar ați comis ilegalitatea, emițând între 27 decembrie 2010 - 6 ianuarie 2011 deciziile nule de drept (pentru ca vă era interzis să le emiteți, recalcularea fiind interzisa) prin care  ne-ați făcut pensiile zob, unii dintre camarazii noștri decedând din aceasta cauza. Ați fost din nou învinși prin Hotărârea ICCJ din 7 ianuarie 2011 si toate minciunile dvs. in privința principiului erga omnes, răspândite cu spume la gură în media, nu v-au fost de nici un folos, decât eventual au folosit mâncătorilor dvs. de rahat, pe care i-ați răsplătit cu stele de generali si “contratorpilori”.
Din 8 ianuarie 2011, ați schimbat tactica. Ați renunțat la acțiunea “poporul contra nesimțiților de rezerviști cu pensii nesimțite” și ați declanșat operațiunea “rezerviști tăntălăi contra rezerviști adversari”. In condițiile în care Legea 263 a fost blocată, prin blocarea Legii 119/2010, ca urmare a desființării H.G. 735 iar legile noastre ocupaționale au fost abrogate, toate pensiile militarilor, cu data de 7 ianuarie 2011, au intrat ilegal în plată, ca transfer de fonduri fără acte justificative. Pe fond, v-ați permis să cedați ultimatumului SCMD din 24 ianuarie 2011, ca sa revenim la situația din decembrie 2010, doar in cuantumul pensiilor, nu și legal, prin prorogarea Legilor 164/2001 si 179/2004. Și dacă tot ne luăm pensiile ilegal, v-ați permis să afirmați manipulatoriu că faceți dreptate in sistem si sa măriți, pe ici pe colo, în mod nejustificat, pensiile câtorva, mințind ca e vorba de 90%. In fudulia lor, pentru ca prostul până nu-i fudul, nu e prost destul, unii au mușcat momeala, acceptând cu bucurie, în schimbul renunțării la calitatea de militar în rezervă, pensii mărite real sau doar promisiunea de mărire cu data de 1 ianuarie 2012, nesesizând ca le-ați luat calitatea de militar în rezervă si i-ați transformat in simple slugi politice. De asemenea nu au sesizat ca ați introdus în context cuvântul REGULARIZARE. Ceea ce înseamnă returnarea, la un moment dat, a sumelor care constituie diferența fata de suma de drept, ca “foloase necuvenite din drepturi de pensie”.
Ați mizat, în această operație, pe mentalul tăntălăului că el, și numai el, marele Gogu, merită mult mai mult decât toți ceilalți camarazi, pentru că a fost mare sculă pe basculă în cine știe ce branșă. Ați mizat pe disperarea celui căruia i se apropie funia de par, că, peste 10-20 de ani, nimeni nu va mai ști că a făcut umbră pământului degeaba, pe mentalitatea celor care rescriu istoria, punându-se in centrul ei, și i-ați cumpărat, in disprețul total fata de calitatea de militar, umplându-i cu grade de generali in rezerva, ordine, si decorații inutile.
Toate acestea au avut drept scop aburirea noastră, sa nu vedem ca principala operație este tentativa disperată de a legitima ilegalitatea prin așa zisa REVIZUIRE. Prin aceasta încercați să legitimați deciziile de pensie ilegale, nule de drept, date pe așa zisa “recalculare”. Ați încercat să ne prostiți să renunțăm la procese, ca n-ar mai avea obiect, ați dat ordine precise judecătorilor ce hotărâri să ia, dar nu ați reușit și SCMD a mers înainte, având peste 4000 de procese în prima instanța câștigate și 597 in recurs, la Curțile de Apel. Cu alte cuvinte, 597 de membri ai SCMD, prin hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, s-au întors la statutul de militar in rezervă și la deciziile de pensie anterioare, stabilite prin vechile legi ocupaționale astăzi abrogate.
In aceasta situație, slugile de la Curtea Constituționala nemaifiind de ajuns, ați luat cu asalt ICCJ și tagma judecătorilor, mergând cu amenințări, pană la sancțiuni disciplinare daca ne mai dau casting de cauza, și ați pus-o pe madam Macovei nr.2, pe nume Kovesi, să introducă la ICCJ Recursul in interesul legii. In mod surprinzător, ICCJ  a dat hotărârea in favoarea noastră, în ziua de 12.12.2011, îngropând definitiv Legea 119/2010, blocând astfel toate prevederile referitoare la militari din Legea 263/2010, implicit operațiunea numita REVIZUIRE și deschizând perspectiva recunoașterii legilor noastre ocupaționale.
Daca am fi pierdut la ICCJ, hotărârile tribunalelor ar fi venit pe bandă împotriva noastră. Câștigând, este posibil ca numărul de 597 de militari în rezervă să crească rapid. Oricum, va avertizam ca ne vom judeca la Curtea de la Luxemburg si la CEDO, pentru ca vrem redobândirea tuturor drepturilor noastre, prin prorogarea legilor noastre ocupaționale. Va avertizam ca vom lupta si pentru păstrarea cuantumului pensiilor crescute, pentru ca sunt tot un drept dobândit, plata fata de lege urmând sa fie făcuta de către cei care au comis ilegalitățile, răsturnând piramida ierarhiei militare.
Pe cale de consecința, înainte de a avea textul hotărârii ICCJ, va avertizam sa renunțați la operațiunea numita REVIZUIRE si la trimiterea in bloc a deciziilor de revizuire care sunt nule de drept din acest moment, pentru ca, in caz contrar, va vom face răspunzători in fata legii.
Pe tăntălăii care va admira ii avertizam ca, pana la restabilirea dreptului, doar membrii SCMD, care câștigă - si vor câștiga matematic in justiție – își vor redobândi si onoarea si demnitatea militara si drepturile decurgând din calitatea de militar in rezerva, ei urmând a fi supuși REGULARIZARII adică si „regulați” si cu banii luați, pentru ca o pensie de 20 de milioane declarata “nesimțita” ieri, făcută “simțită” la 40 de milioane astăzi si înghețată definitiv, nu va mai valora doi bani in 2015 când noi, membrii SCMD, vom fi obținut si considerația si pensiile similare omologilor noștri din NATO.
Bătălia continuă, „tovarăși”, 2012 este an decisiv pentru dvs. ca politicieni si așa cum v-ați ciocnit de SCMD atunci când ați vrut să faceți un partid de aplaudaci al rezerviștilor din toate structurile, va veți ciocni de SCMD si atunci când seful vostru, mergând pe eterna tactica rusească, va apela la Forumul civic al lui Putin. Atunci, în alegeri, veți constata că SCMD este coloana vertebrala a societății civile conștiente și veți pierde matematic, indiferent câte voturi veți cumpăra sau fura. De aceea, ar fi în avantajul dvs., să renunțați cât mai e timp, să obligați Guvernul și Legislativul să proroge legile 164/2001 și 179/2004, pentru ca rahatul ilegalităților pe care ați început să-l rostogoliți împotriva noastră pe 28 decembrie 2008 a căpătat, între timp, dimensiunile unei haznale uriașe, aruncând Romania în haos juridic. Oricum, vă prevenim că, dacă dați drumul așa cum s-a prevăzut, pe 31 decembrie a.c., la grosul deciziilor de revizuire, le vom contesta în bloc și vom îndemna nu numai pe membrii SCMD ci pe toți rezerviștii care se află în procese pe această tema, să completeze, în situația în care le scade pensia, modelul de ordonanță președințială pe care l-au elaborat juriștii noștri pentru ca, prin decizii ale tribunalelor, pe durata bătăliei in justiție, pensiile noastre să nu scadă.
Urându-vă, nu în politică ci în viață, “La mulți ani!”, ca să apucați să fiți pedepsiți pentru bătaia de joc la care ne-ați supus și pentru genocidul comis déjà, va salut, fără respect.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU

luni, 12 decembrie 2011

VICTORIE A SCMD IMPOTRIVA GUVERNULUI CARE PROMOVEAZA ILEGALITATEA


DICTATURA PORTOCALIE NU A PUTUT SUPUNE INTREAGA JUSTITIE!
Dictatura a fost zdrobita!
Incercarea Puterii de a forta incalcarea principiilor de drept , impotriva noastra, a SCMD, a esuat lamentabil. Baschetbalista, procuroarea generala Kovesi,  a ratat aruncarea directa!

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul in interesul legii, promovat de catre Kovesi, dupa cum urmeaza:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Biroul de Informare şi Relaţii Publice 

C  O  M  U  N  I  C  A  T

În şedinţa din 12 decembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit în fiecare dintre cauze, a soluţionat un număr de 2 recursuri în interesul legii, fiind pronunţate următoarele soluţii:

 Decizia nr.28 în dosarul nr. 27/2011.
Respinge, recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea interpretării şi aplicării unitare a dispoziţiilor art. 320alin.1 şi 7 din Codul de procedură penală, cu privire la momentul procesual până la care sunt aplicabile prevederile referitoare la procedura de judecată simplificată.
Obligatorie, potrivit art.4145 alin.4 din Codul de procedură penală.
            Pronunţată, în şedinţă publică, azi 12 decembrie 2011.

Decizia nr.29 în dosarul nr. 29/2011.
Respinge recursurile în interesul legii declarate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Colegiile de conducere ale Curţilor de Apel Braşov, Cluj, Craiova şi Galaţi privind aplicarea dispoziţiilor Legii nr.119/2010, raportat la art. 20 alin. (2) din Constituţie, art. 1 din Protocolul nr.1 adiţional la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi art. 14 din Convenţie, referitor la recalcularea pensiilor prevăzute de art.1 din lege.
Obligatorie, potrivit art.3307 alin.4 din Codul de procedură civilă.
            Pronunţată, în şedinţă publică, azi 12 decembrie 2011.

După redactarea considerentelor şi semnarea deciziilor, acestea se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Purtător de cuvânt al
Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
judecător Georgeta Barbălată


LA MAI MULTE VICTORII!!!
PRESEDINTELE B.O. FILIALA 1 DEVA
Lt.col.(r) STURZA Alexandru

MODEL DE CONTESTATIE

Publicam urmatorul model de contestatie a deciziilor revizuite (ce vor aparea in viitorul apropiat),  preluat de la Filiala SCMD Timisoara. Se poate copia, adapta si modifica cu datele personale ale fiecaruia.


MODEL DE CONTESTAŢIE FORUMULATĂ ÎMPOTRIVA
DECIZIEI DE REVIZUIRE

(în situaţia erorilor de identificare a veniturilor realizate şi perioadelor lipsă)
1.Casa Sectorială de Pensii din M.Ap.N. – Bucureşti, str. Drumul Taberei nr. 7-
9, Sectorul 6, cod poştal 061416
2. Casa Sectorială de Pensii din M.A.I.-Bucureşti, str. George Georgescu nr.
3, Sectorul 4, Cod poştal 040133
3. Casa Sectorială de Pensii din S:R:I- U.M. 0472 Bucureşti sau str. Amzei nr.
4 sectorul 1
  

         CĂTRE
COMISIA DE CONTESTAŢII DE PE LÂNGĂ .........
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul (grad, r., rtg.) nume, prenume cu iniţiala tatălui, domiciliat în ………………..
identificat cu act de identitate Seria … Nr. …….. şi CNP ……………. ofiţer,
subofiţer, maistru militar, de inf., art., etc. promoţia ……… trecut în rezervă la
data ……….. cu drept de pensie de serviciu în baza Deciziei nr. …………. din
………… şi cu dosar de pensie nr. ………………… din …………….. în temeiul
dispoziţiilor art. 149 al. 1 şi 2 şi art. 150 al. 1, 3 i 4 din Legea nr. 263 din 16
decembrie 2010 şi a art. 22 din Anexa nr. 3 la O.U.G. nr. 1/2011, (aprobată
prin Legea 165/2011) formulez prezenta
CONTESTAŢIE
Împotriva Deciziei de revizuire a pensiei nr. …………. din ……… eliberată de
Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N. prin care solicit:
1. Anularea Deciziei de revizuire menţionată pe care o consider netemeinică şi
nelegală având un cuantum incorect stabilit.
2. Revizuirea pensiei cu stabilirea corectă a datelor cu privire la veniturile
realizate de subsemnatul conform metodologiei prevăzute în O.U.G. nr.
1/2011 şi a O.G. nr. 33/2002.
3. Restituirea sumei cu care am fost prejudiciat în valoare de ………………. lei.
Solicitarea mea se întemeiază pe următoarele
MOTIVE
A. Motive de nelegalitate
1. Încălcarea dispoziţiilor O.U.G. nr. 1/2011.
a. Prin emiterea Ordinului nr. SMG 17/10.02.2011, se încalcă
dispoziţiile art. 8 al O.U.G. nr. 1/2011 care dispune că ordinele
sau instrucţiunile privind modalităţile tehnice de identificare,
transmitere şi solicitare a actelor şi datelor care dovedesc
veniturile necesare revizuirii pensiilor, se emit de ministrul
Apărării Naţionale (MAI, SRI) şi nu de şeful SMG, astfel
încălcându-se competenţa stabilită de ordonanţă.
b. Ordinul SMG scurtează nejustificat şi dramatic termenul de
identificare şi transmitere a datelor necesare revizuirii de către
instituţiile abilitate, stabilind data de 15.03.2011.
Ori potrivit dispoziţiilor art. 1 al. 3 din ordonanţă acest termen este
fixat pentru data de 31.10.2011.
Această măsură nelegală este de natură să împiedice procesul
de identificare, stabilire corectă şi transmitere a datelor de către
instituţiile competente cu consecinţa diminuării cuantumului
pensiei mele, instituţiile abilitate neavând timpul necesar pentru a
căuta toate datele.
c. În acelaşi timp ordinul nu stabileşte şi modalităţile tehnice de
identificare a datelor cu privire la veniturile realizate aşa cum cere ordonanţa ci stabileşte numai modalităţile de transmitere, cine şi
până la ce dată.
Această stare de fapt a condus la erori, privind perioadele de activitate,
şi cuantumuri de venituri lunare greşite.
2. Încălcarea dispoziţiilor O.G. 33/2002 aprobată prin legea 223/2002
privind eliberarea certificatelor şi adeverinţelor.
Anexa la decizia de revizuire nr. ………………. din ………….. a Casei
Sectoriale de Pensii a M.Ap.N. (MAI, SRI) în care sunt specificate veniturile
realizate reprezintă în fapt o adeverinţă a cuantumurilor lunare realizate. În
această situaţie, conform dispoziţiilor O.G. nr. 33/2002 Anexa trebuia să
menţioneze documentele din care au fost extrase datele ce le cuprinde, ce
reprezintă sumele respective, iar pentru perioadele pentru care nu au putut fi
identificate veniturile trebuia să se facă precizarea lipsei documentelor
necesare.
Nefăcându-se aceste menţiuni necesare şi legale Anexa nu îndeplineşte
condiţiile de legalitate şi nu prezintă garanţia că reflectă realitatea, personal
neputând verifica autenticitatea lor.
Consider că această stare de fapt a condus la erori în revizuirea pensiei
mele ce au determinat diminuarea cuantumului ei.
B. Motive de netemeinicie
Decizia de revizuire nr. …………… din ………………… a fost întocmită
eronat, în grabă, cu perioade de activitate lipsă şi cuantumuri lunare greşite
astfel:
a. Perioade de activitate lipsă:
-
-
-
-
b. Cuantumuri lunare greşite:
-
-
-
-
c. Anexa la decizie este eronat întocmită fiind în discordanţă cu veniturile
stabilite în adeverinţa nr. …………… din …………… emisă de CMZ
……………..
d. Şi alte motive constatate.

Pentru probaţiunea susţinerilor mele depun următoarele documente:
- copia Deciziei de revizuire nr. ……………….. din …………….
- copia Deciziei de pensionare emisă în temeiul Legii nr. 164/2001.
- copia Deciziei de recalculare nr. ………. din ………………
- copia Adeverinţei nr. ………………. din …………………… emisă de CMZ
……………..
- alte documente necesare probării afirmaţiilor din cerere dacă se dispune de ele.
În situația în care solicitarea mea nu va fi soluţionată pozitiv şi în termenele
prevăzute de lege mă voi adresa instanţelor competente.

Data                                                                                       Semnătura




GHIDUL DE ACŢIUNE

Deoarece în perioada următore ne aşteptăm să fie primite un număr din ce în
ce mai mare de decizii de pensionare revizuite, pentru cei care doresc
contestarea acestora este obligatoriu să se acţioneze după cum urmează:

1) În situaţia în care sunteţi nemulţumiţi de cuantumul pensiei, de
perioadele de cotizare care au fost luate în calcul, de veniturile care v-au
fost atribuite, de perioada de contribuţie pentru pensia suplimentară etc,
veţi contesta decizia de pensionare în scris imediat şi o veţi transmite la
Casa de pensii de care aparţineţi (MApN, MAI, SRI);

2) Contestaţia se trimite cu confirmare de primire . Faceţi pentru contestaţie
şi pentru bonul fiscal de la poştă câte 4(patru) copii. Pe fiecare copie veţi
scrie „Conform cu originalul” şi veţi semna;

3) După 45 zile de la data depunerii contestaţiei, dacă nu aţi primit răspuns
la aceasta, vă veţi prezenta la locul organizat de sindicat pentru
colectarea documentelor în conformitate cu precizările de la punctul 5A);

4) Dacă aţi primit răspuns la contestaţie în termenul legal (maxim 45 zile),
vă veţi prezenta imediat la locul organizat de sindicat pentru colectarea
documentelor în conformitate cu precizările de la punctul 5B).
ATENŢIE !
La depunerea documentelor însoţite de răspunsul la contestaţie, în tabelul
cu datele dumneavoastră şi semnături (4 exemplare), va exista o rubrică în
care veţi menţiona obligatoriu data termenului până la care poate fi atacată
în instanţă decizia comisiei de contestaţii . Această dată se stabileşte în
funcţie de data (de pe plic) la care aţi primit răspunsul la contestaţie
(decizia comisiei de contestaţii) şi termenul maxim (30 zile) în care puteţi
acţiona în instanţă împotriva deciziei comisiei de contestaţii şi implicit, a
deciziei de pensionare revizuită

5). A. În situaţia în care nu aţi primit răspuns la contestaţie în termen de 45
zile de la depunerea acesteia (vezi punctul 3), pentru formularea acţiunilor
în instanţă, în vederea contestării deciziilor de pensionare revizuite, conform
OUG1/2011 (sau a legii ce se va promulga pe baza acesteia), sunt
necesare şi obligatorii câte 4(patru) exemplare ale următoarelor
documente:
a1) Copie a deciziei de pensionare revizuită (ultima pe care aţi primit-o,
conform OG/1 şiLegea 165/2011);
a2) Copie a deciziei de pensionare veche (conform Legii 164/2001- cea
care s-a aplicat până în decembrie 2010 inclusiv);
a3) Copie a deciziei de pensionare conform Legii 119/2010(pe baza căreia
s-a primit pensia în ianuarie 2011, recalculată după salariul mediu pe
economie);
a4) Câte o copie după un cupon de pensie vechi (cf. L.164/2001), un cupon
de pensie recalculată (cf. L.119/2010) din ianuarie 2011 şi un cupon de
pensie revizuită (dacă s-a primit).ATENŢIE ! Fiecare în 4 exemplare;
a5) Copie după contestaţia trimisă la casa de pensii sectorială (MapN, MAI,
SRI);
a6) Copie după bonul fiscal de la poştă care să confirme efectuarea
expediţiei (util în situaţia în care nu vă soseşte confirmarea de primire a
contestaţiei);
a7) Copie după confirmarea de primire a contestaţiei;
a8) Copie după actul de identitate al petentului.
B. În situaţia în care aveţi răspuns (nefavorabil) în termenul legal - 45 zile
de la primirea contestaţiei (vezi punctul 4) vă veţi prezenta imediat la locul
de colectare cu documentele indicate la punctul 5A (a1-...a8) plus câte
4(patru) exemplare ale următoarelor documente:
b1) Copie după răspunsul la contestaţie (decizia comisiei de contestaţii);
b2) Copie a plicului în care a sosit răspunsul la contestaţie (decizia
comisiei de contestaţii), astfel încât să se distingă data poştei la sosirea la domiciliu.
Documentele de la punctul 5(A şi B) se vor preda în plicuri de hârtie sau dosare plic, pe
care se va scrie gradul , numele şi prenumele solicitantului precum şi casa
de pensii sectorială de care aparţine. Ca şi până acum, pe fiecare coală a
copiilor se va scrie formula conform cu originalul şi se semnează.

IMPORTANT !!!
- DACĂ NU SE TRIMITE CONTESTAŢIA ÎN TERMEN DE 30 ZILE DE LA
PRIMIREA DECIZIEI DE PENSIE REVIZUITĂ ACEASTA NU MAI POATE
FI ATACATĂ ÎN INSTANŢĂ ŞI RĂMÂNE DEFINITIVĂ;
- DACĂ LA EXPIRAREA A 45 ZILE DE LA TRIMITEREA CONTESTAŢIEI
NU AŢI PRIMIT RĂSPUNS ŞI NU AŢI DEPUS LA SCMD DOCUMENTELE
INDICATE LA PUNCTUL 5A, PENSIA REVIZUITĂ DEVINE DEFINITIVĂ
ŞI NU MAI POATE FI ATACATĂ ÎN INSTANŢĂ;
- DACĂ PRIMIŢI RĂSPUNS NEFAVORABIL DE LA COMISIA DE
CONTESTAŢII ŞI ÎN TERMEN DE 30 ZILE NU DEPUNEŢI LA SCMD
DOCUMENTELE INDICATE LA PUNCTUL 5 (A şi B) PENSIA REVIZUITĂ
DEVINE DEFINITIVĂ ŞI NU MAI POATE FI ATACATĂ ÎN INSTANŢĂ.
ATENŢIE ! Termenele de 30, respectiv 45 zile sunt MAXIME, nu aşteptaţi
să se scurgă !
Aceia dintre noi care nu doresc să continue acţiunile în instanţă sunt
rugaţi să comunice acest lucru biroului operativ pentru a uşura acţiunile
avocaţilor şi a spori şansele celorlalţi camarazi. Acelaşi lucru rugăm să se
întâmple în cazul celor care primesc decizii favorabile la contestaţiile
înaintate.

joi, 8 decembrie 2011

CONTESTAREA DECIZIILOR REVIZUITE (cuantumul si/sau legalitatea)

Filiala 1 Alba Iulia a postat recomandări privind conținutul contestatiilor la deciziile de revizuire a pensiilor recalculate, emise în baza O.U.G. nr. 1/2011 (aprobată prin Legea nr.165/2011), ce urmeaza a fi formulate comisiilor de contestatii pensii din cadrul MAI, MApN, SRI.


Vi le prezentam in continuare:



a) contestarea deciziilor de revizuire emise începând cu data de 24.03.2011 (DATA DE PE DECIZIA DE REVIZUIRE, nu de pe plic) - pentru cei care contestă atât legalitatea (temeiul juridic), cât și cuantumui pensiei - Click aici pe: MApNMAI,SRI, URMAȘI;

b) pentru cei care doresc -și păstreze statutul de militar/polițist/etc. - se contestă numai legalitatea (temeiul juridic) - Click aici pe: STATUT
Contestatiile vor fi formulate la primirea deciziilor de revizuire , urmarind cu rigurozitate etapele precizate in GHIDUL cu demersurile membrului SCMD pentru anularea deciziei și a hotărârii de revizuire a pensiei

Adresele de expediere a contestatiilor:

1 - Casa de Pensii Sectorială din cadrul MApN, Bucuresti-str. Drumul Taberei, nr. 7-9, Sector 6;

2 - Casa de Pensii Sectorială din cadrul MAI, Bucuresti-str. George Georgescu, nr.3, Sector 4;


3 - Casa de Pensii Sectorială din cadrul SRI, Bucuresti-str. Piața Amzei nr.4, sector 1.




http://scmdfiliala1alba.blogspot.com/



luni, 5 decembrie 2011

SFANTUL NICOLAE SA VA ADUCA NUMAI BUCURII

SCMD Filiala 1 Deva ureaza tuturor membrilor sai (si tuturor celor care citesc acest mesaj) ce poarta numele Sfantului Ierarh Nicolae sa aiba parte de tot ce este mai bun in viata, sanatate, fericire alaturi de cei dragi.
Sa fim uniti! atat la bine, cat si la greu.
LA MULTI ANI!!!


P.S. Puteti accesa urmatorul link pentru a reciti date despre viata si minunile facute de Sf. Nicolae.
http://www.sfantulnicolae.info/viata.php