sâmbătă, 27 aprilie 2013

Cu ocazia sarbatoririi floriilor, conducerea SCMD a filialei 1 Deva, ureaza membrilor si rudelor acestora care poarta nume de flori, un sincer si calduros :
" LA MULTI ANI "

duminică, 21 aprilie 2013

Informare membrii


duminică, 21 aprilie 2013

Pensiile militarilor nedreptatiti majorate in 2013 !!!

Mircea Dusa declaratie sâmbătă, 20 aprilie 2013, ora 21.35, la România TV

Avem bani in bugetul Ministerului Apararii si Ministerului de Interne pentru a majora, in 2013, pensiile militarilor care au fost nedreptatiti.

"De acum 2 luni am afirmat ca legea adoptata pe timpul Guvernului Boc a bulversat sistemul de pensii militare, si a adus mari nedreptati, desi prin hotarare de Guvern s-a incercat ca pensiile militare sa nu scada. 
Eu vorbesc de doua lucruri: de o lege care sa ofere un fundament solid pensiilor militare si care este in avizare la ministere si voi trimite legea in Parlament, dupa ce va fi aprobata in Guvern, ca de la 1 ianuarie 2014 sa existe un fundament juridic durabil pentru a elimina aceasta dezbatere continua din ultimii 2 ani de zile". 
Ce-a de-a doua initiativa, o lege pentru "repararea nedreptatilor" fata de pensionarii militari.
"Este vorba de o lege in Parlament pentru cei 10% dintre pensionarii militari care au pierdut la pensii si care repara aceasta nedreptate a guvernului Boc si care e la Senat, prima camera sesizata. Vom gasi mai ales la Aparare si la cei de la Interne resurse financiare in bugetul anului 2013 ca aceasta nedreptate sa fie reparata si diferentele la pensii in plus pentru cei 10% vor fi platite inca din momentul in care legea va intra in vigoare".
 Accesati linkul : http://www.rtv.net/mircea-dusa-avem-bani-in-buget-sa-majoram-pensiile-militarilor-in-2013_76598.html

Presedintele F.1 Deva a SCMD
Col.(r)
          Alexandru Sturza

joi, 11 aprilie 2013

Aspecte ale genocidului comis de regimul Basescu impotriva rezervistilor Romaniei (2005-2013)


 

 

Incepand cu anul 2005, Traian Basescu a declansat cu cinism o violenta ofensiva si impotriva corpului de rezerva al Sistemului National de Aparare, avand drept obiectiv ceea ce Emil Boc avea sa proclame oficial, in 2010: "parasirea pe cale naturala a sistemului" de catre rezervisti, adica disparitia fizica a celor pe care, asemeni Elenei Ceausescu, Demisul ii considera, cu o ura irationala - balastul periculos al Romaniei basiste. Urmare a presiunilor psihice, agresiunii imagologice si a degradarii calitatii vietii lor, numai in perioada decembrie 2009-martie 2013 au decedat circa 20.000 de rezervisti cu varste cuprinse indeosebi intre 45 si 65 de ani, decesele fiind monitorizate si declarate "mari economii la fondul de pensii" al MApN, MAI sau SRI.

Iar astazi, in conditiile inexplicabilei rebasificari a institutiilor statului, procesul a fost relansat printr-un nou val de decizii de Revizuire/Regularizare, botezate, mai nou, de "Recuperare", adica prin noi si ilegale atacuri impotriva dreptului la viata al rezervistilor, comise in baza legislatiei Boc-Basescu, in locul mult trambitatei "dreptati" promisa de USL.

Noi nu acuzam (nu inca) doar constatam si punem, prin intermediul mass media, la dispozitia intregii lumi civilizate, date privind metodologia genocidului basist, dupa cum urmeaza:

Furtul calificat al unui drept. Militarii si politistii au trecut in rezerva cu "drept de pensie" or, dreptul nu se impoziteaza! Prin frauda, acest drept ne-a fost rapit din 2005, fiind transformat, ilegal si retroactiv, in "venit impozabil".

Furt prin transformarea "brutului" in "net". Avand sistem propriu de salarizare, impozitare si case proprii de pensii, structurilor militare li se retinea contributia la pensii direct din bugetul alocat, plus alte impozite, ceea ce revenea ca fond de salarii, fiind in fapt "netul" datorat sumei contractantilor. Or, la calcularea pensiilor, in loc sa se calculeze rezervistilor 60-66% din "brut" li s-a calculat 60-66% dintr-un "net" partial (doar solda de grad, functie, salariu de merit, Meritul Militar, nu si cea mai mare parte a veniturilor, considerata "sporuri").

Furt calificat al contributiei suplimentare de 5% la pensie. Impusa initial ca o contributie la o pensie suplimentara, acesteia i s-a schimbat fraudulos si pe tacute incadrarea, fiind transformata, fara ca victimele sa stie, in "contributie individuala la bugetul de stat", nerevendicabila la pensie. Ar  rezulta ca noi insine am fi sponsorizat benevol, atat dictatura basista, cat si propria noastra distrugere!

Limitarea dreptului la munca sau conditionarea acestui drept de renuntarea la dreptul la pensie, prin Cap. IV al legii anticonstitutionale, antieuropene si anti NATO, 329/2009.

Anularea completa a dreptului la munca, pana la 65 de ani, in conditiile nerenuntarii la dreptul la pensie, prin Legea 263/2010, lege anticonstitutionala, antieuropeana si anti NATO, votata prin frauda, potrivit "aritmeticii Anastase". Practic, legea interzice in Romania imbogatirea prin munca, in favoarea imbogatirii exclusiv prin furt.

Denuntarea unilaterala si retroactiva, impotriva oricarui principiu de drept, a contractelor individuale incheiate de militari/politisti cu statul roman, la ani, uneori zeci de ani, dupa ce contractul expirase, prin Legea 119/2010, HG 735/2010 si OUG 1/2011.

Incalcarea dreptului patrimonial dobandit si a principiului sperantei legitime sau al coerentei legislative si proclamarea absurda, in cazul nostru si al altor categorii, a valabilitatii retroactivitatii legii prin Legea 119/2010, HG 735/2010 si OUG 1/2011 (aprobata prin Legea 165/2011).

Rapirea statutului de militar in rezerva cu toate drepturile (calatorii gratuite pe CFR in numar limitat, asistenta medicala gratuita, medicamente gratuite, acces neingradit la bazele de tratament, odihna si in Cercurile militare) si transformarea rezervistilor in asistati social care, in calitate de "fosti militari" sau "fosti politisti", primesc "ajutoare sociale lunare de la stat" (Legea 263/2010, art. 6).

Rapirea, pe cale de consecinta, a naturii juridice a soldei de rezervist ca "pensie militara de stat" si transformarea ei in "ajutor social", similar celui primit de fostii membri CAP sau persoanele incapabile de munca. Acest fapt echivaleaza cu furtul intregii vieti a militarilor, rapirea statutului de rezervist, discriminarea militarilor fata de alte categorii socioprofesionale si dezonorarea perpetua!

Insultarea permanenta  a militarilor in rezerva, in cadrul razboiului de imagine si psihologic declansat impotriva lor, ca "nesimtitii cu pensii nesimtite de 20 de milioane" cu incepere din noiembrie 2010, pentru a-i supune oprobiului public, in vederea "executarii lor silite" si distrugerii Romaniei ca stat.

Inventarea unei inexistente contributii individuale, pentru asimilarea fortata, stalinist-stahanovista a "fostilor militari si politisti" cu alte categorii socio-profesionale, cu program fix de 8 ore, fara a se tine cont de natura, timpul, specificul si privatiunile muncii lor, prevazute in clauzele contractuale cu statul.

Incalcarea penala a Legii arhivelor nationale si a intregii legislatii financiare, in cadrul nelegalei, retroactivei si imposibilei de realizat operatiuni de "Recalculare" declansata prin Legea 119/2010. Victime colaterale au devenit lucratorii tuturor structurilor de profil din MApN, MAI si SRI si ai Centrelor Militare Judetene ori Sectoriale, transformati in complici penali.

Scaderea ilegala si retroactiva a tuturor cuantumurilor pensiilor militare, legal dobandite, cu 18-69% prin operatiunea retroactiva numita "Recalculare", de la 1 ianuarie 2011.

Subordonarea fara precedent a justitiei si a executivului prin ordinele directe pe linia Basescu-Boc-Predoiu, cum sa interpreteze principiul "erga omnes" si ce verdicte sa dea in procesele SCMD.

Reluarea, prin OUG 1/2011, sub numele de "Revizuire" a ilegalei operatiuni de "Recalculare", in urma victoriei obtinute de SCMD la ICCJ, la 7 ianuarie 2011, cand s-a demonstrat ca toate deciziile de "Recalculare" date in perioada 28 septembrie 2010-7 ianuarie 2011 au fost ilegale, deci nule de drept, "Revizuirea" urmand sa ascunda tocmai aceasta nulitate si sa legitimeze falsul.

Distrugerea bazelor reale de calcul si inventarea, indeosebi pentru cei trecuti in rezerva dupa 1 ianuarie 2011 a unei baze defavorabile din start, cu cel putin 30%, pe langa discriminarea lor prin inghetarea acordarii salariilor compensatorii.

Reluarea reducerii ilegale si retroactive a "ajutoarelor sociale" cuvenite "fostilor militari si politisti" prin "Revizuire", in majoritatea cazurilor, cu procente cuprinse intre 18-69%, concomitent cu introducerea discriminarii intre rezervisti,  prin asa zisele "greseli" de recalculare, care au permis aparitia unor absurde "pensii" identice pe o baza de calcul total diferita sau unor pensii considerabil marite in cazul unei minoritati.

Extragerea ilegala a CASS din intregul venit si aducerea rezervistilor sub incidenta "Legii coplatii", in conditiile in care statutele lor prevad inca asistenta medicala gratuita.

Modificarea criminala a statutelor caduce (din momentul integrarii in NATO si UE) ale cadrelor militare si politistilor, in scopul prezervarii obligatiilor dar anularii drepturilor lor.

Aplicarea aleatorie a legislatiei (secrete) privind "grupele de munca", fapt ce a condus, prin fals si uz de fals, la sporirea discriminarii intre rezervisti.

Executarea silita si retroactiva a rezervistilor prin ilegala operatiune de "Regularizare", care, desi a fost abrogata de Guvernul Ponta, prin celebrul "Memorandum" transpus in Legea 112/2012, s-a redeclansat, in mod inexplicabil si ilegal in ultimele doua luni, prin noile decizii in mod absurd emise, botezate de "Revizuire/Recuperare". Pai ori avem toti "amnistie fiscala" pentru 2011-2012, ori nu avem! Ne ia Guvernul Ponta 2 singurul lucru pe care ni l-a dat, din cele promise, Guvernul Ponta 1?

Largirea practicii neunitare in exercitarea actului de justitie fata de rezervisti, prin presiunle facute asupra judecatorilor, care au dat decizii contradictorii in procesele SCMD, au disjuns dosare sau le trimit dupa bunul plac la Bucuresti, unde le distruge Mafia basista din justitie.

Agresarea rezervistilor cu zeci de decizii de "Revizuire/Regularizare/Recuperare" per capita, fapt ce le perturbeaza actiunile in justitie, contribuind in acelasi timp, la cresterea stress-ului si cedarea psihica sau deces.

Campania continua de minciuni la adresa rezervistilor, declarati nesimtiti in 2010 ca scopul tuturor celor traite a fost si este sa li se faca " dreptate" si sa li se asigure bunastarea, pentru a nu sesiza ca au devenit niste paria, in afara societatii si bataia de joc a guvernantilor. Minciuni legate de numarul celor discriminati, de inventatul "stagiu complet" al unei inexistente "cotizari", de faptul ca scaderi de venituri ar avea doar cei disponibilizati in procesul de integrare in NATO, etc.

Bataia de joc la adresa militarilor angajati pe baza de contract care sunt raniti sau mor aiurea in teatre de operatii straine, pentru ca urmasii lor sau aceia care supravietuiesc dintre ei, la 40 de ani, mai nou la 45 de ani, sa nu beneficieze de nici un drept (pensie anticipata, ajutor de somaj, etc).

Bataia de joc inimaginabila la adresa disponibilizatilor din MAI (21.000 prevazuti) in 2011, 2012 si astazi, cu desfiintarea practic a politistilor de frontiera, agentilor de teren si jandarmilor, pompierilor, etc.

Pentru toate acestea, pentru ca haosul nu mai poate fi "reparat" in sistemul de pensii fost militar si pentru reintrarea in legalitate, in conformitate cu legislatia UE, NATO si Constitutia Romaniei, SCMD a cerut:

·       doua ordonante de urgenta care sa ne ridice ilegala limitare a dreptului la munca si sa anuleze discriminarea dintre rezervisti prin revenirea, in baza Legii "civile" 19/2000 la cuantumul mai favorabil al pensiei legale din decembrie 2010, fapt preluat de Legea 263/2010 pentru toata lumea, mai putin pentru noi. Acest lucru ni s-a promis pentru 31 martie a.c., printr-o lege reparatorie, in regim de urgenta;

·       anchetarea disponibilizarilor ilegale facute la MAI incepand cu 2011 si masuri de reangajare a profesionistilor disponibilizati;

·       Lege a pensiilor militare de stat care sa garanteze actualelor cadre active viitorul si sa redea rezervistilor drepturile legitime obtinute in trecut si anticonstitutional rapite. Proiectul a fost elaborat in 2012, LEGEA a fost promisa pentru iunie 2013!

Acesta este adevarul in privinta unei experiente istorice nemeritate, de tip COSMAR traita de rezervistii Romaniei in anii regimului tiranic, paramilitar, antidemocratic si antieuropean Traian Basescu. Aceasta este marturia pe care o dau spre luare aminte catre mass media din Romania si catre intreaga lume civilizata, in calitate de istoric militar profesionist, victima si martor.

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU